Vallès Occidental Sud

Suport del PSC als treballadors de l'empresa La Menorquina de Palau-solità i Plegamans amenaçats amb acomiadaments

  • Actualitzat:
  • Creat:

Els alcaldes socialistes de Palau-solità i Plegamans i Polinyà, Teresa Padrós i Javi Silva, regidors de Sta Perpètua de Mogoda, i el diputat del PSC, Pol Gibert, han donat suport avui als treballadors de l'empresa La Menorquina de Palau-solità i Plegamans

Protesta a l'empresa La Menorquina
Protesta a l'empresa La Menorquina

Els treballadors de la Menorquina a Palau-solità i Plegamans han dut a terme avui i ahir una jornada d'aturs en contra de l'expedient de regulació d'ocupació (ERE) que ha presentat el grup Farga i que afecta a un total de 153 empleats dels 660 que formen part de l'empresa.

Teresa Padrós i Javi Silva, alcaldessa i alcalde de Palau-solità i Plegamans i Polinyà, respectivament, han donat el seu suport a la protesta i s'han ofert per obrir un diàleg amb l'empresa que doni una sortida al conflicte. El diputat vallesà del PSC, Pol Gibert, també s'ha apropat avui a Palau-solità i Plegamans per parlar amb els treballadors i recolzar les seves demandes, igual que regidors socialistes de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda.

Gibert, ha explicat que els «acomiadaments previstos afecten directament a la nostra comarca, doncs tenim centres de treball a Palau-solità i Plegamans i Santa Perpètua de Mogoda, i per això volem donar tot el nostre suport a les reivindicacions dels treballadors i posar-nos a la seva disposició per intentar resoldre la situació».

Segons el diputat, les demandes dels empleats de La Menorquina són més que legítimes: «Els sindicats treballen per minimitzar el nombre d'afectats, apostant per les pre-jubilacions, per exemple, i aquí ens tindran al seu costat». Els treballadors, segons Gibert, estan molt preocupats doncs temen que l'empresa vulgui apostar per externalitzar algunes de les tasques que ara mateix estan integrades en el sistema productiu de les plantes de producció i pugui suposar l'acomiadament de més treballadors. El diputat espera que el diàleg sigui més fluït entre comitè i empresa, i que es pugui arribar acords. Considera que els acomiadaments no estan justificats perquè la previsió passa per incrementar l'activitat a mitjà termini.

Els empleats han respost amb dues jornades de mobilitzacions, aquest dijous i divendres, que consisteixen en tres hores d'aturs per torn. Si les negociacions que s'estan duent a terme no avancen, la protesta s'ampliarà la setmana que ve, amb una vaga de 24 hores per al dilluns i el dimarts.