Vallès Occidental Sud

Suport als treballadors i treballadores de l'empresa Conduent arran del tancament anunciat per la direcció

  • Actualitzat:
  • Creat:

El diputat del PSC, Pol Gibert, i la diputada provincial i regidora a l'Ajuntament de Barberà del Vallès, Ana del Frago, han donat suport als treballadors i treballadores de la empresa barberenca Conduent, després que la direcció anunciés el seu tancament

Edifici on s'ubica Conduent
Edifici on s'ubica Conduent

Pol Gibert i Anna del Frago han traslladat al comitè d'empresa la seva voluntat d’estar en contacte permanent i participar en el impuls d'accions a nivell municipal i autonòmic per trobar solucions a la situació d'aquest centre de Barberà del Vallès. «Iniciarem les gestions que siguin necessàries amb la Generalitat per mirar de salvar els llocs de treball», ha dit Gibert.

La direcció de la multinacional nord-americana Conduent va comunicar el passat 29 de gener als treballadors i treballadores la seva intenció de tancar la fàbrica, tot argumentant motius econòmics i productius pels alts costos laborals del nostre país.

Els socialistes lamenten que la direcció de Conduent hagi pres una  decisió tan traumàtica com la de tancar sense haver valorat altres opcions: «Segons ens han explicat els portaveus de la plantilla, l'empresa no ha donat cap alternativa per fer viable l'activitat, tot i les propostes fetes per part dels treballadors».

L'ERO anunciat suposarà l'acomiadament de 230 persones del centre vallesà i la deslocalització de la feina a centres de Romania i Polònia. «Estarem al costat dels treballadors i treballadores en el cas de que convoquin mobilitzacions  per defensar els  llocs de treball», ha dit Gibert.

Els diferents grups municipals socialistes estudien impulsar un acord  als plens per rebutjar l'ERO. Segons la regidora i diputada provincial Anna del Frago: «creiem que és necessari mostrar la nostra contrarietat cap aquesta operació, ja que considerem que l’empresa té alternatives menys perjudicials per als treballadors, com les baixes voluntàries o les prejubilacions».

El Parlament paralitzat

Pol Gibert ha considerat «molt preocupant» que la Generalitat no sigui sensible amb les situacions complicades que diverses empreses de la comarca estan passant en l’actualitat.

«La inexistència d'un govern i la paràlisi del Parlament per lluites internes entre el bloc independentista, fan complicada una reacció activa de la Generalitat. Tot i així, hem convocat una reunió amb els grups parlamentaris per fer front comú en la defensa dels llocs de treball.», ha dit el diputat.