Vallès Occidental Sud

Miquel Iceta presenta a Sabadell la campanya «Votar sense garanties? Que no hi comptin amb mi»

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta, acompanyat d'alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental i de militants, va defensar ahir la necessitat de «votar un acord amb garanties, dins de la Constitució».

Acte campanya PSC a Sabadell
Acte campanya PSC a Sabadell

Aquestes afirmacions les va fer Iceta a Sabadell en un acte on es presentava als militants, electes i alcaldes i alcaldesses, la campanya «Votar sense garanties? Que no hi comptin amb mi». Aquesta iniciativa obre amb el següent eslògan:  «L'1 d'octubre el govern català està decidit a convocar un referèndum sobre la independència i som molts i moltes els que hem decidit no participar-hi».

Durant aquesta trobada, Iceta va definir l'1 d'octubre com un simulacre de referèndum, unilateral i il·legal, que pot dividir la societat catalana. A més, va insistir que «no té cap garantia democràtica, que no és vinculant, i que no tindrà cap reconeixement internacional».

Davant d'un auditori ple, al barri de Can Rull de Sabadell, Iceta va dir: «No volem independència ni estem d'acord amb aquest referèndum, volem un nou acord per Catalunya que ens pugui aplegar en majories més amples. I, evidentment, no volem trencar la societat catalana».

El Primer Secretari ha animat a tots els assistents a explicar a la ciutadania que votar segons quines condicions i forma no sempre és emparar la democràcia.

Pressió als alcaldes

D'altra banda, Iceta va denunciar la temeritat del President Puigdemont al posar en el punt de mira a alcaldes i alcaldesses: «El president és inconscient i temerari. No es pot animar a la ciutadania a encarar-se als seus alcaldes i alcaldesses. Ja tenim pintades i amenaces, com a ha passat a Palau-solità i Plegamans i altres municipis». Va recordar que la legalitat és l'única garantia per a la cohesió social i la convivència «sense respecte a la llei no hi ha Democràcia». El Primer Secretari va reiterar que no es pot enfrontar als ciutadans i ciutadanes amb les institucions.

Així mateix, va insistir que el PSC continuarà lluitant dins de les institucions i la democràcia per canviar les lleis, i transformar Espanya en un Estat federal que reconegui la seva plurinacionalitat, liderant la reforma constitucional que faci possible trobar un encaix just i generós per a la nació catalana i que garanteixi solidàriament la fiscalitat, inversions i serveis que assegurin el progrés de Catalunya i el benestar i la justícia social.

Insistint en la campanya socialista, va deixar clar que els i les socialistes no participarem en l'1 d'octubre: «És una operació per dividir. Per dividir, separar i trencar, amb nosaltres que no hi comptin"

Per últim, va recordar a tots els alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores socialistes que tindran el suport del partit en tot moment.