Vallès Occidental Sud

Miquel Iceta diu a Sabadell que el PSC «vol la reconciliació entre catalans i amb la resta d'espanyols»

  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta i Pedro Sánchez van protagonitzar el míting central de la Federació del PSC de Vallès Occidental Sud. «Nosaltres volem reconciliació entre catalans, amb la resta d'espanyols, amb les institucions europees i amb el món econòmic», va dir Iceta.

Pol Gibert, Miquel Iceta, Pedro Sánchez i Eva Menor
Pol Gibert, Miquel Iceta, Pedro Sánchez i Eva Menor

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va fer una crida a la participació de cara a eleccions del 21D amb l'objectiu que el candidat del PSC, Miquel Iceta, es converteixi en el nou president de la Generalitat. «Ara tothom ataca Iceta, i ho fan perquè el temen, perquè és la garantia de la concòrdia i el diàleg», va afirmar Sánchez en la seva intervenció en un míting a la Sala Polivalent de la Ronda Navacerreda de Sabadell.

En aquest acte, a més d'Iceta i Sánchez, van participar el candidat sabadellenc a diputat, Pol Gibert; i la candidata a diputada i alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor.

«La proposta d'Iceta és una Catalunya entre tots, perquè entre tots construireu la Catalunya de futur i no d'uns contra uns altres», va afegir el dirigent del PSOE que va advocar per reformar la Constitució per «avançar en aquesta nova Espanya autonòmica amb una estructura federal i amb un millor finançament que garanteixi l'estat del benestar». «Per això som el partit de la reconciliació!», va exclamar Sánchez que va defensar «diàleg per unir-nos».

En la seva intervenció, Miquel Iceta va dir que «Això té remei i tot canviarà, però dependrà de nosaltres». Va afirmar que «els independentistes han optat per ficar por a les empreses, i per instaurar la inestabilitat política i la incertesa. Els diners tenen por i volen seguretat, i per això marxen», ha afegit Iceta.

El candidat va advertir sobre el perill que continuï el conflicte si en les eleccions guanyen els partits independentistes: «Nosaltres volem reconciliació entre catalans, amb la resta d'espanyols, amb les institucions europees i amb el món econòmic», i va afegir que s'ha de recuperar el respecte per les idees de tothom.

Els candidats vallesans

El candidat a diputat i número 11 de la llista, Pol Gibert, va intervenir per dir que: «Miquel és sinònim de diàleg, de pactes i de solucions. Per això, Miquel serà el president de tots els catalans, no només d'una part». El socialista sabadellenc va dir: «Volem apostar per l'acord i pel diàleg, no per la confrontació. Els independentistes, amb les banderes i les pancartes, volen tapar els problemes reals. Viuen de la divisió i de guanyar vots amb l'enfrontament».

De la seva banda, la número 20 de la candidatura, l'alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor, va dir: «Estic farta de la deriva, de les mentides i del dit que ens assenyala acusant-nos de coses que no hem fet. Nosaltres no som responsables de les càrregues policials, ni del 155, ni del empresonament de ningú. Tot això es podia haver evitat amb la convocatòria d'eleccions autonòmiques».

Segons Menor, ara és l'hora de construir: «Hi ha vida més enllà del procés. Nosaltres volem mantenir l'estat del benestar, i millorar la salut i els serveis socials, entre altres coses».