Vallès Occidental Sud

Els grups de JxC, ERC i PP rebutgen la proposta de connectar el Vallès i l’aeroport en Rodalies

  • Actualitzat:
  • Creat:

La proposta rebutjada demanava mantenir la connexió entre el Vallès Oriental i l’aeroport amb l’R2 Nord i portar-hi també la R4, aprofitant la construcció de la nova estació de Rodalies.

Estació de Sabadell Centre - Foto Diari Sabadell
Estació de Sabadell Centre - Foto Diari Sabadell

Els grups de JxC, ERC i PP han rebutjat una moció presentada pel grup Socialista en que s’instava al Parlament a connectar els dos Vallesos amb l’aeroport mitjançant les línies R2 Nord i R4. Amb aquesta proposta, es mantindria l’actual connexió entre el Vallès Oriental i l’aeroport, s’ampliaria amb l’arribada de l’R4 oferint freqüències d’un tren cada 10’ amb l’aeroport amb trens i un augment de la rotació dels trens de l’R4.

La proposta dels alcaldes de municipis amb estació a la línia R4 va ser encapçalada per Marta Farrés i es contraposava als plans de la Conselleria de Territori de crear un tren llançadora entre Sant Andreu Comtal i l’Aeroport. Aquest tren estaria exclòs del sistema tarifari integrat de l’ATM, interferiria amb la xarxa de Rodalies i manté el centralisme de la xarxa de rodalies a Barcelona.

Els partits al govern de la Generalitat es tornen a aliar amb la dreta del PP per donar l’esquena al Vallès i a la majoria de la ciutadania que utilitza a diari els trens de rodalies”, ha declarat Pol Gibert, diputat socialista per Sabadell. “La proposta dels socialistes beneficiaria a la majoria que utilitza a diari els Rodalies ja que augmentaria la freqüència i milloraria la connexió amb Barcelona i l’Aeroport. En canvi, la Generalitat segueix encaparrada en portar-hi un tren llançadora que serà més car que Rodalies i que interferirà amb la resta del sistema ferroviari. De nou, ERC i JxC posen per davant els interessos d’uns pocs als de la majoria”.

 

Noticia relacionada "Marta Farrés encapçala la reivindicació per connectar el Vallès amb l'aeroport"