Vallès Occidental Sud

El 85% dels militants de la Federació del Vallès Occidental Sud dóna suport a Pedro Sánchez

  • Actualitzat:
  • Creat:

Pedro Sánchez va obtenir ahir un resultat aclaparador al Vallès Occidental, guanyant les eleccions primàries del PSOE amb el 85% dels vots de la militància. L’andalusa Susana Díaz va obtenir un 9,65% i el basc Patxi López es va quedar amb el 5,18%.

Pedro Sánchez en el acte electoral de fa una setmana a Sabadell
Pedro Sánchez en el acte electoral de fa una setmana a Sabadell

Quant a la participació, els socialistes vallesans expliquen que la dada és molt significativa, amb un 74% de la militància de la Federació del PSC del Vallès Occidental Sud que va anar a votar en aquest procés. Sánchez va arrasar amb 722 vots dels 850 emesos, mentre que Díaz i López es van quedar amb 82 i 44 respectivament.

El primer secretari dels socialistes vallesans, José Luis Jimeno, ha dit que: «Es un moment decisiu en la història del PSOE i el PSC vol participar de forma destacada, decisiva i compromesa». Segons Jimeno «ara ens hem de posar a disposició del nou Secretari General per cohesionar el partit i recuperar la il·lusió». Així, Jimeno va agrair la implicació i la participació de la militància en aquestes primàries.

D'altra banda, el secretari d'Organització de la Federació, Marc Mellado, va destacar «la normalitat amb la que es va desenvolupar tota la jornada electoral, la gran participació dels i de les militants en un procés que dóna resposta a la voluntat de fer un partit més transparent, permeable i participatiu». Mellado va voler posar en valor la «maduresa democràtica que ha demostrat el PSOE per afrontar un procés de primàries com el que hem viscut».

A Catalunya i Espanya

Les primàries del PSOE han tingut un clar guanyador a Espanya, l’exsecretari general Pedro Sánchez, que tornarà al càrrec després d’haver-se imposat a la presidenta andalusa Susana Díaz amb el 50 per cent dels vots dels militants, 10 punts més que Díaz. Patxi López es va quedar amb el 10 per cent dels sufragis.

Pedro Sánchez s’ha imposat a tot Espanya, amb l’excepció d’Andalusia on la guanyadora ha estat Díaz, i Euskadi, on ho ha estat López.

Cal destacar el suport que ha trobat Sánchez a Catalunya que com ja es preveia ha arrasat. Pedro Sánchez ha aconseguit 8.302 vots, 1.191 Susana Díaz i 644 Patxi López.